2016. április 18., hétfő

hétfő

Ma volt négyszemközti elbeszélgetésem a főnökömmel, A.-val, az első heteimről, és meg lettem dicsérve, hogy gyorsan tanulok meg merek kérdezni, és kétségkívül van bennem potenciál (sic!), és legyek proaktívabb (úgy látszik, ez az itteni főnökök mániája) és fészbukozzak kevesebbet. Utóbbit megdoldotta a mai munkamennyiség meg a piros X a jobb felső sarokban, meg hogy bevállaltam egy plusz feladatot, amivel minimum péntekig elleszek. De amúgy azt mondta, hogy mivel eddig is elvégeztem a munkámat, őt nem érdekli, mit csinálok mellette, csak rossz benyomást tesz(ek), ha aki csak elmegy a folyosón az irodánk előtt, azt látja, hogy már megint a FB van megnyitva. És meg is jegyezte, hogy ebből a szempontból rossz helyen ülök. :P De még a héten át fogok ülni mellé. :) 
Szóval alapvetően minden OK, és mondta, hogy a próbaidő miatt ne aggódjak, tuti megtartanak a szerződésem végéig (aug. 31.), utána meg a tenderen múlik, ami júniusban derül ki. :) Amúgy már meg is kaptam az első szabimat: június 15-19-ig megyünk Koppenhágába B.-vel. :) 

mai napkelte 3/4 7 körül
A mai napon még egy említésre méltó dolog történt: megjött a fiche d'impôt-nk, (ejtsd: fisdempó), azaz adóigazolásunk, gyakorlatilag semmit nem értünk belőle, mert kizárólag betűkódok és számok szerepelnek rajta (a számokat értjük, köszi), de azt megtudtuk, hogy a luxemburgi SZJA napi 1 / évi 300 euró. :D Külön kiemelném, hogy az adóhivatal, amikor elküldte a kitöltendő űrlapot egy hete, figyelmeztett, hogy a fisdempó elkészítése akár 30 munkanapot is igénybe vehet, és mivel ezt nekünk kell leadni a munkáltatónak, szóljunk neki előre erről az esetleges késedelemről. Ehhez képest szerda reggel küldtük el beszkennelve a cuccost, és ha az aznapot nem számoljuk, 3 azaz HÁROM munkanappal később már itt is volt a papír.

Ugyanitt szívesen fogadok a luxemburgi adórendszerrel kapcsolatos gyorstalpalót és/vagy tapasztalatokat. 

Este szokás szerint sétáltunk, ezúttal a nagyon közeli környéken. A képek 8 körül készültek.

Érdekes formájú ház (mint utóbb megtudtuk, hátulról még bizarrabb).


A Kirchberg mindenhol ott van!

3 megjegyzés:

 1. ez a kornyek (eich) annyira gyonyoru tavasszal! beggenbol is sokszor odasetaltam, hogy gyonyorkodjem benne :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, és rájöttem, hogy az a jó ebben a hűvös tavaszban, hogy emiatt sokkal hosszabb ideig tart a virágzás, nem fonnyad el minden egy hét alatt :) na meg naplementében minden szép, még a Cour de Justice ikertornyai is!
   adózással kapcsolatban Neked nincs vmi használható tapasztalatod? :D

   Törlés
 2. sajnos semmit sem ertek az adozashoz :(

  VálaszTörlés