2016. május 5., csütörtök

Csak azért nem...

... törlöm ki az előző bejegyzést, mert egy héttel ezelőtt tényleg pontosan úgy éreztem magam, és attól félek, nem az volt az utolsó ilyen időszak. De most OK, mert kevés a megbízás, úgyhogy nincs tízpercenként mini pánikrohamom. Sőt, tegnap sztoikus nyugalommal vártam a vonatban 40 (!) percig, hogy elinduljon és megtegye a 7 (!) perces utat Bertrange-ig, még csak nem is idegeskedtem, hogy most ezért 40 perccel tovább kell bent maradnom. 

Közben vettem ki szabit nyárra, meg vettem repülőjegyet haza, annyira jó, ez kicsit csillapította a honvágyamat - igen, már az is van, eljött a határátkelés következő fázisa, amikor szembesülök vele, hogy mit hagytam otthon -, aug. 12-én este repülök innen Lufthansával és 22-én délután jövök vissza. És már most fix egy másfélnapos program arra a hétre, szóval lehet sorszámot tépni. :P
Május elsejei ünnepi skype-session Fannival.
Még az van, hogy el akartam mesélni, hogy járt B. a magyar bürokráciával: van egy értékpapírszámlám az OTP-nél, amin október óta nincs pénz, de van számlavezetési díja - nem tudom, amikor otthon voltam karácsonykor/márciusban, miért nem szüntettem meg, anyway -, és B. most bement a bankba, hogy megszüntesse, meghatalmazással meg minden. Közölték vele, hogy csak úgy lehet megszüntetni, ha a számlatulajdonos jelenlegi lakhelyén levő magyar nagykövetség (!) hitelesíti a meghatalmazást, vagy pedig a számlatulajdonos ír egy levelet, amelyen az aláírása ugyanolyan, mint az OTP adatbázisában szereplő aláírása, és abban kéri, hogy szüntessék meg a számlát külföldi tartózkodás miatt. Nonszensz.

És az is van, hogy nagy lendülettel keresünk lakást, már láttam is egy borzasztóan nagyon királyat múlt hétfőn Hesperange-ban, ahova ha minden jól megy, visszamegyünk B.-vel jövő hétfőn. Meg megyünk Esch-sur-Alzette-be is kedden, de az a hely (mármint a lakás, meg az ingatlanos, aki azzal kezdte a telefonbeszélgetést, hogy "és mennyit keresnek?") nem annyira szimpi. De van még egy pár alternatíva, Luxembourgon belül is találtam pár jónak tűnő lakást, csak az ingatlanosok nem jeleznek vissza. :/ 

És még az van (ez az utolsó, aztán megyek takarítani, mert ma itt ünnepnap van, hurrá!), hogy olvasom Dragomántól A fehér királyt (aka. az e-book-olvasó előnyei), és irtó pozitív csalódás, sokkal jobb, mint amire számítottam - ami teljesen alaptalan volt, mert eddig semmit nem olvastam tőle :D -, és olvassatok Ti is Dragománt. Népnevelés vége.

2 megjegyzés:

 1. A Fehér királyt már anyukám is ajánlotta! :)

  Kár, hogy nem lehet kommentbe képet feltölteni, akkor idetenném a szarvasos/jenőkés screenshotot, meg azt amin szkeptikusan nézel! :)

  Már csak 100 nap!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen!!! holnaptól kétjegyű ;)
   (nevetséges amúgy, hogy innen 100 napig kell várni, hogy hazamehessek...)

   Törlés