2016. szeptember 9., péntek

két nap Brüsszel

Az előző bejegyzés óta jelentősen javult a hangulatom, mostanra elmúlt a honvágy és a szomorúság is, azért nem vagyok felhőtlenül boldog, de a felhősen viszont de, és a felhők nem a honvággyal függnek össze. Egyébként vasárnap a Határátkelő blogon is megjelent egy részlet az előző bejegyzésből, és ezzel egyidőben a Határátkelő megkért, hogy írjak egy bejegyzést majd az egy éves évforduló kapcsán, ami nagyon megtisztelő (nem mintha magamtól nem jutott volna már eszembe). :)
Ennyit a blogról.

A hétvégén Brüsszelben voltunk, nagyon jól éreztem magam, pedig alapból - nem tudom, miért - nem szeretem azt a várost. De most nagyon jó volt, szombaton csak úgy mászkáltunk, meg ettünk etióp kaját (ami a hiedelmekkel ellentétben nem semmi), meg végignosztalgiáztam az összes SCIC/EMCI-related helyet, tényleg annyi emlék köt Brüsszelhez, hogy ide se köt annyi. Vasárnap elmentünk a Mini Európa-parkba, meg az Atomiumba, az első marha jó volt, a második csalódás (de az a panoráma...!), aztán egy parkban kártyáztunk meg random sétáltunk. 

Átadom a szót a (telefonnal készült, ilyen igénytelen lettem) képeknek és képaláírásoknak:

Brüsszel felszabadításának 70. évfordulójának alkalmából a Manneken Pis-t wales-i gárdista-egyenruhába öltöztették szeptember 3-án, mivel wales-i gárdisták szabadították fel a várost. :)
Könyvmoly-paradicsom: részlet egy antikvárium-enteriőrből

A Grand-Place-on épp sörfesztivál volt. Egyesek délelőtt 10-kor képesek voltak sört inni. Brrr!
Ez a néni - akinek a szatyrából az újhagyma mellett egy nyuszi kandikál ki - egy belga színdarab egyik főszereplője, sajnos se a darabra, se a szereplő nevére nem emlékszem.
Etióp kaja - a "palacsinta", amin tálalnak és amivel enni is kell (balra fönt), az indzsera névre hallgat és itt mindent meg lehet tudni róla. Az indzserán saláta van, egy kis túró, illetve marha- és bárányhús. Mindennek elég intenzív íze volt, és nekem az indzsera nem annyira jött be, mert a rengeteg élesztő miatt savanykás íze van. 
Botlatókövek a belvárosban
A hangszermúzeum, gyönyörű szecessziós épület.

Még egy kis szecesszió
Nem emlékszem ennek a parknak a nevére, de nagyon közel volt a szállásunkhoz.
Home, sweet home
Leopold-park: itt ültünk az EMCI-csoporttal 2015. áprilisban, amikor a intézménylátogatásra jöttünk, pont ott szemben ettük a sültkrumplit a füvön, ahol ülnek is páran. Olyan jó volt! És itt ültem pár gyakornokkal 2015. októberben, a gyakornokságot megnyitó konferencia helyett után. 
Itt, az Albert Borschette-ben volt az intézménylátogatás egyik része 2015. áprilisban, illetve a gyakornokság-nyitókonferencia első része 2015. októberben.
Ebben a Paul-ban kávéztunk és sütiztünk 1. 2015. áprilisban az EMCI-csoporttal, 2. 2015. szeptemberben Fannival a SCIC-vizsga szünetében, 3. 2015. októberben a nyitókonferenca után.
#teamjuncker
Jubelpark avagy Parc Cinquantenaire - itt is legalább kétszer voltam az elmúlt évben.
Ugyanott.
Ugyanott.
Ez itt nem nosztalgia, hanem a kőkemény jelen: nekik fordítunk.
Random utca Molenbeekben.
Panoráma


La Mort Subite - itt asszem most voltam harmadszor. :)
Reggeli a hotelben - szebb, mint amilyen jó. (De ezekkel a színekkel ebben a kombinációban nem tudok betelni.)
Mini-Europe: overview
Mini-Europe: Párizs, a háttérben az Atomium
Mini-Europe: Alberobello (IT), voltunk itt két éve ősszel :)
Mini-Europe: repülők és az Atomium (meg az időjárás...)
Mini-Europe: Luxemburg
Mini-Europe: Magyarország (Széchenyi-fürdő)
Csőő!
Panoráma az Atomiumból
Panoráma az Atomiumból
A másik bogyó az egyik bogyóból
Az Atomiumban
Az Atomium alatt, lelkesen
Sajtos-fokhagymás fűszervajas kagyló *.*
Szép virág
A Gare du Nord mellett - vasárnap már nem volt olyan szép az idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése