2016. december 8., csütörtök

én ezt tényleg nem értem

A mi cégünk úgy működik, hogy a luxemburgi iroda (ami egyben a székhely is) köti meg a szerződéseket a partnerekkel, például a Bizottsággal is, és a többi iroda kvázi leányvállalatként funkcionál: a megrendelő nekünk fizet, mi meg a többi irodának. Nyilván levonva a megfelelő összeget, ami előzetes megállapodás tárgya (és amiről én semmit nem tudok). Ez nem csak pénzzel, hanem felelősséggel is jár, mert mi irányítjuk a projekteket. De mindig igyekszünk a hangnemet egyenrangúra venni, hogy ne érezze senki azt pl. Budapesten, hogy alattunk van - mint ahogy nincs is, szerintem. Nélkülük mi nem tudnánk dolgozni, és vice versa. És én tényleg nem érzem azt, hogy fölöttük lennénk a hierarchiában, viszont ők alappal érezhetik azt, hogy alattunk vannak, mivel egy csomó utasítás tőlünk megy hozzájuk. Sőt, az összes. Tőlük hozzánk kérések érkeznek, meg a fordítások. De most mit csináljak, így van kitalálva a workflow, mi vagyunk a legelején és a legvégén, ők meg középen. 
Az utóbbi időben - különösen az utóbbi pár napban - úgy tűnik, mintha a többi irodából pár ember azt tűzte volna ki célul, hogy jó nagyokat rúgjon belénk (ld. az előző bejegyzés). Igazából nem is pár ember, hanem csak egy. Aki ráadásul hetekkel ezelőtt felajánlotta, hogy tart nekünk tréninget a projektről (kösz), ami végül nem tréning volt, hanem csak egy konferenciahívás, amely során ő is elmondta, hogy hogy dolgozik (nulla db új infó hangzott el), és mi is elmondtuk, hogy mi hogy dolgozunk. És a végén külön megkérdeztem, hogy oké, akkor mindezek után mit szeretne tőlünk, hogyan javíthatnánk a mi munkavégzésünkön, hogy neki/k könnyebb legyen. A válasz: semmit, minden világos, érthető, köszi. Majd most, két héttel később túlzás nélkül _folyamatosan_ talál valami kritizálnivalót, már a hárommal fölöttem levő főnökömig jutott a dolog, annyira felhúzott mindenkit. Ma a kettővel fölöttem levő főnököm mondta, hogy ez az illető féltékeny, mert ő szeretne itt lenni, többet keresni, irányítani, utasítani... És most kihasználja, hogy mi újak vagyunk és ezért bizonyos dolgokat máshogy csinálunk, mint ahogy eddig volt (ő 2010 óta dolgozik ezen a projekten), és amibe csak lehet, beleköt. Óvoda. 

Jó, a Bizottság is kitett magáért azért mostanában - állandóan "elfelejtenek" szólni, ha valamelyik tagállam olyan szöveget küld, ami egy korábbinak az update-je, mi meg szívunk az adminisztrációval meg a többi irodával, akik reklamálnak, hogy miért nem szóltunk előbb. (Egy ilyen ügyből indult amúgy a hosszas kritika a fenti távoli kolléga részéről.)

Bakker, ez a csávó nem érdemel annyit, hogy két bejegyzést pazaroljak rá! (És a fél munkanapomat.)

Lényeg a lényeg: HOLNAP ESTE MEGYEK HAZA!!!! :) :) :) :) :) (Benedek már előrement. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése