2016. december 30., péntek

három rövid, de annál tanulságosabb történet

1. Luxemburgban az EU-s egészségbiztosítási kártyát mindig csak három hónapra adják, két és fél hónap leteltével újat kell igényelni (két hét az átfutási idő). Az igénylés két kattintás és három másodperc, de MIÉRT?

2. Ma voltam üzemorvosnál. Vizeletet, magasságot, súlyt, vérnyomást, (fonendoszkóppal) tüdőt/szívet, látást vizsgáltak. A végeredmény: "minden oké, ne is jöjjön vissza, csak ha a munkáltatója küldi". Apparently az irodai munka annyira alacsony kockázatú (?), hogy a rendelőben összesen eltöltött kb. 30 perc (15 perc várakozás incl.!) elegendő volt mindennek a megállapítására. Mondjuk azt már megtapasztaltam, hogy az itteni orvosok nem parázzák túl a dolgot, de azért ez így is meglepett.

3. Hazaérve egy új bankkártya fogadott. Nem is értettem, mondom, lejárna a mostani? De hát alig bő egy éve nyitottam számlát. Meg is néztem, lejárati dátum: 2017. december vége. Az új kártya 2021. júniusig érvényes, és azért küldték, mert, idézem, "ez a csere a kártyák automatikus megújításának folyamatát optimalizálja". Az új kedvenc francia kifejezésem: remplacement anticipatif (kb. korai csere). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése