2019. január 1., kedd

kétezer-tizenkilenc :)


Szeretem a január elsejéket, olyan, mintha kapnék egy új esélyt, hogy idén mindent jobban, komolyabban, kitartóbban stb. csináljak, belevágjak új dolgokba, tényleg lefogyjak. Pedig igazából ez is csak egy átlagos kedd (most éppen), bármilyen projektet bármikor el lehet kezdeni és aztán ki lehet mellette tartani, a naptártól teljesen függetlenül. Mégis jó ez a placebo motiváció. :)

Idénre komoly, közös fogadalmaink vannak, ilyen még nem volt, úgy látszik, rögtön egy új dologgal kezdjük az új évet.

1. Fogyás - B. már nekiállt hónapokkal ezelőtt, én nem bírtam rávenni magam, de most már muszáj, majdnem mindent visszahíztam, amit 2017. második felében sikerült leadni, és igazából az életmódomat elnézve csoda, hogy nem többet.

2. Körömrágás befejezése

3. Zöldebb háztartás - már eddig is mindig vittünk magunkkal saját szatyrot a bevásárlásokhoz, de még mindig túl sok előrecsomagolt dolgot veszünk (néha nem direkt - például tegnap a vacsora egyik hozzávalójáról csak a doboz kinyitása után derült ki, hogy az óriásropik hármasával külön műanyag csomagolásban vannak benne), ezt igyekszünk idén minimálisra szorítani, illetve én átállok kapszulásról kotyogós kávéra.

4. Több kirándulás - ezt már el is kezdtük megvalósítani egy újabb "autopederaszta" (ahogy B. hívja) túrával ma délelőtt:

Itzig - itt tettem sikeres vezetésvizsgát tavaly (!) február 28-án :D


pont, mint 2018-ban

az Alzette (partja) kitett magáért

volt váratlan szintemelkedés is

visszaértünk Itzigbe (a jobb oldali utcán hajtottam le páni félelemben a vezetésvizsgámon - akkor is ugyanilyen, öldöklő forgalomban :D)

2 megjegyzés:

  1. A kotyogósok nagy rajongójaként is kötelességemnek érzem megjegyezni, hogy lehet kapni lebomló kávékapszulát (Luxiban legalábbis biztosan)! Nincs kedved kipóbálni? Vagy a te kávéfőződdel nem kompatibilis?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztos lehet kapni, és biztos kompatibilis is, csak ez eddig nem jutott eszembe ;) köszi az ötletet!

      Törlés