2019. május 30., csütörtök

ne várd a májust, hiszen közelít a tél

Ez a klímaváltozás, ez nem vicc. Tegnap meghallgattam amúgy Greta Thunberg egyik legfrissebb beszédét, hátborzongató, ahogy az arcába mondja az őt hallgató celebeknek, politikusoknak, stb., hogy nekik mekkora felelősségük van az edukálásban, a kisember befolyásolásában, abban, hogy ezt a klímatémát terjesszék, felhívják a fontosságára a figyelmet - és ezek közül egyiket sem teszik. Eredetileg azt akartam írni, hogy ebből a lányból még lesz valaki, de igazából ő már most nagyon is valaki. 


Közben Budapesten ömlik az eső (most épp nem), 15 fok van, és elsüllyedt egy turistahajó a megáradt Dunán, ez valahogy annyira nem a mai korba illő baleset. Ilyenek a 21. században hogy történhetnek, hogy összeütközik két hajó? Borzasztó. Tegnap este ezzel a hírrel aludtam el, úgyhogy álmomban valahol a Gellért tér magasságában voltam a Duna-parton és iszonyú magas volt a víz, és vagy öt hajó akart egyszerre átférni a Szabadság híd alatt...

Közben mi itt békésen kirándulgatunk, mintha mi se történt volna, meg voltak EP-választások is (éljen a Momentum!!!), meg nagyon sok kóruspróba, amit eléggé élvezek most, hogy már szinte tudom a darabot fejből. :D Ja, és beiratkoztam nyárra egy háromhetes intenzív kezdő némettanfolyamra, mert elegem van már abból, hogy ahhoz elég okos vagyok, hogy megértsek egy csomó mindent, de nem bírok még mindig összerakni egy nyelvtanilag is helyes mondatot. 

Esti minitúra (10 km) Strassen környékén (05.24. este fél 8 körül)

Megnyitottuk a bicikliszezont is egy laza 35 km-es kirándulással (Lux-Mersch-Lux, 05.25. késő délután)
26-án elsétáltunk EP-t választani, szuper, hogy már Luxembourgban is lehet, és azon kívül, hogy végre nem veszett kárba a Momentumra adott szavazatunk, az volt a legnagyobb hozadéka, hogy találtunk egy gyönyörű búzavirág-mezőt útközben :)
Még aznap megtettünk egy kisebb (10 km-s) circuit autopédestre-et a remerscheni tavak körül, annyira gyönyörű az a környék! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése