2020. február 25., kedd

sokadik adalék a jogsi-gate-hez, avagy miért nem vezethettem három hétig

Miután hosszas (bürokratikus) küzdelem árán két éve végre megszereztem a jogsit, és a kötelező vizes képzést is megcsináltam tavaly nyáron (tökre élveztem amúgy), elküldtem a közlekedési minisztériumnak az igénylést, hogy kaphassak végleges jogsit. Itt ugyanis először két évre kap az ember tanoncjogosítványt, és a két év lejártával véglegeset, amit persze azért tízévente meg kell újítani (de ez legyen a 2030-as Vera problémája). A tanoncjogsim pénteken, február 28-án jár le.  Február 10-e körül megkaptam postán a véglegeset. Az érvényességi ideje pénteken, február 28-án kezdődik. A kísérőlevélben megírta nekem a közlekedési minisztérium, hogy ezennel érvénytelenítették az előzőt (és leszek szíves vissza is küldeni), hiába, hogy az érvényességi idejéből még volt három hét, és a két jogsi érvényességi idejében 24 óra átfedés lett volna csak. Na, így nem vezethettem három hétig. (És még mindig van belőle két nap!)

4 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Persze, amilyen a szerencsém, tuti, hogy belefutottunk/tam volna egy igazoltatásba egy ötperces úton is, ha megszegem.

   Törlés
 2. És akkor mi történt volna, ha egy előredátumozott jogsival vezetsz? Igazolást ilyenkor nem adnak?Esetleg a régi fénymásolatát magaddal hordani? (Egyszer a férjem itthon felejtette és egy hétig külföldön jött-ment jogsi nélkül. Lefotóztam és elküldtem neki whatsappon. Mondjuk senki nem ellenőrizte, de legalább tudott volna mutatni valamit, ha mégis...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha csak a lejárati időn múlt volna, a régit tudtam volna használni, de azt elektronikusan érvénytelenítették, és gondolom a rendőr azonnal látta volna a rendszerben, hogy bár még nem járt le, nem érvényes. Plusz a levélben, amiben az újat elküldték, külön kérték, hogy a régit asap küldjem vissza...

   Törlés