2020. július 28., kedd

Dani egy hónapos 🙈


Tanuljuk egymást. Mindhárman. Azt hiszem, ez az első hónap leginkább erről szólt, és a következő pár évtől se várok mást. :D Az előző posztban írt könnyű dolgok azóta kicsit nehezebbek lettek, Dani most megy át az első fejlődési/növekedési ugráson, nagyon éberen figyeli a világot, és ettől persze hamar el is fárad, nyűgös lesz, és nem mindig tudjuk azonnal megnyugtatni. Borzasztó érdekes nézni, ahogy az egy hónappal ezelőtt még leginkább csak alvó és néha evő újszülöttünk most tágra nyílt szemekkel, komolyan nézelődik; ha beszélünk hozzá, sokszor hosszan, pislogás nélkül figyel, és a babazajaiba vegyül már egy-egy "igazibb" hang is, mintha rikkantana egyet. Nagyon szereti a babakocsiból figyelni a fákat, illetve a bal vállunkon büfögés címen bealudni. Jól alszik, és egész hosszan elszórakoztatja magát ébredés után, mielőtt belekezdene az Éhező, elhagyatott kisgyermek c. monodrámába. Mostanában (ami az elmúlt 3-4 napot jelenti) megint 11 körül alszik el, és 2, majd fél 6 magasságában ébred enni. Napközben változó, két-három hosszabb (kb. 2 órás) alvása van és több rövidebb (45 perc - másfél óra). Többször mosolygott már, persze önkéntelenül, de azért így is elolvadtunk. Meg hát a születése óta folyamatosan olvadozunk, na. 🥰
Egyébként igyekszünk lazán és rugalmasan kezelni az életet amellett, hogy a rutint is próbáljuk tartani, eddig szerintem egész jól csináljuk. Rengeteget sétálunk Danival, én az utóbbi 12 napban majdnem 100 kilométert gyalogoltam (nagyon jól gyógyul a hegem, továbbra se fáj semmi), és nagyon jó érzés is megint mobilnak lenni! A kialvatlanságot nehezen viselem, de B. sokszor elviszi Danit egy körre (másfél - kétórás sétára), és olyankor be tudok hozni egy kicsit a lemaradásomból. "The minutes are [sometimes] long but the days are short", hogy ezt parafrazeáljam. ❤️

5 megjegyzés:

 1. Nagyon jól csináljátok, csak így tovább! ❤
  A 100km sétához is gratula, de azért pihenj is sokat ebben az első 6 hétben.

  Dani eszméletlen cuki eltakart pofival is. 😉😍

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Igen, bár ez a 100 km soknak tűnik, igazából laza tempó még nem is megyek mindennap, és amikor nem sétálok, akkor még azért főleg fekszem/ülök :) De annyira jólesik!

   Törlés
 2. Örülök nektek, Vera! D. fejformája tiszta B. :-) Meg a szmájli mosoly is. :-D PS. Most elszégyelltem magam a 100 km-től, ráadásul egy hós kisbaba nélkül. De igyekszem összeszedni magam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Az egész feje tiszta B., mindenki szerint.
   Ne szégyelld magad, igazán nem azért írtam, csak büszke vagyok rá (meg csodálkozom: ennyire nem képzeltem magam aktívnak ennyivel a szülés után).

   Törlés
  2. Jaj, nem ezért írtam... Én is büszke lennék a helyedben! De ma nekem is meg volt a 12400 lépés, úh valamit visszahoztama hőskorból. :-) Kis B cuki lehet egészben is!

   Törlés