2020. augusztus 28., péntek

Dani két hónapos!

Ez a hónap óriási fejlődést hozott; ez a gyerek nem ugyanaz, mint akit hazahoztunk a kórházból, esküszöm. Sokkal érdekesebb lett vele az élet! Az új kiadás kifejezetten gőgicsél és egyre többet mosolyog, hosszasan beszélget, csillogó szemmel magyaráz (egyre jobban hiányolom a feliratot!). Annyira kedves baba, úgy szeretem! ❤️ És nem csak a kedvességével, de a szépségével se tudok betelni! Most már majdnem egyértelműen sötétbarna a szeme, de még picit kékesszürke is, a fényviszonyoktól függően. Hihetetlen türelmes is (nem a szeme), az éjszakai és a délutáni ébredések után simán félórát elcuppog magában, mielőtt reklamálni kezdené a reggelit/uzsonnát. Már többször sikerült megtalálnia az egyik hüvelykujját, de egyelőre inkább a teljes öklét szopja, biztos, ami biztos. 😂 Apropó ébredések, éjjel már többször aludt 7 órát vagy többet is egyben, de most éppen a 6-6,5 + 2-2,5 óra dívik, erre sincs panaszom. Napközben a babakocsiban alszik 30 perctől két óráig tartó időtartamokat, illetve a saját ágyában megbízhatóan másfél-két órát kora délután, én is olyankor szoktam sziesztázni, és azért egész más így az életminőségem. Elég sokat van ébren is azért, és egyre kíváncsibb, nagyon figyelmesen néz, forgatja a fejét, a tekintetével követi az éppen a fókuszában lévő tárgyat (pl. a telefonomat, amivel épp fotózom/videózom...). Alig sír, csak ha nyűgös, vagy ha már nagyon éhes, amúgy panaszosan beszélget, ha valami nem tetszik neki. Ha sír vagy panaszkodik az ágyában, és föléhajol valamelyikünk, meg se kell szólalnunk, és elhallgat (aztán persze ha nem történik semmi, újrakezdi, följebb tekert hangerővel, hogy biztosan megértsük: nem örül). Imádja a pelenkázást, olyankor mindig lenyom egy hosszú monológot nagy vigyorgásokkal kísérve. Az ébren töltött időben napi kétszer-háromszor letesszük a földre (itthon és/vagy a parkban, időjárástól függően), hadd rugdosson, forgolódjon, mozogjon korlátok nélkül, ennek változó sikere van, néha simán elgimnasztikázik háromnegyed órát is, de van, hogy tíz perc után eltörik a mécses; még nem jöttem rá, hogy ez min múlik (éhesen stb. sose tesszük le). Már az oldalára is fordult egyszer-kétszer ügyesen, de egyelőre leginkább érdeklődve nézelődik, rugdos, "vezényel", és persze vigyorogva magyaráz. Egyre artikuláltabb! Egyre több magánhangzót lehet megkülönböztetni. Annyira jó hallgatni ❤️ Nagyon sokat beszélünk hozzá, kérdezzük őt is, szóval érdemi párbeszédek folynak. Voltunk már együtt pékségben, könyvesboltban, autószervizben, nagyon jól tűri az újdonságokat, ha ébren van, nézelődik. Megismerkedett az anyai nagyszüleivel és nagybátyjával is ebben a hónapban, kölcsönösen sikert aratva. A következőben remélhetőleg az apai nagymamája és nagybátyja is eljutnak hozzá(nk). 

Most nagy kalandok következnek: holnaptól hétfőig elutazunk az ország északi részébe "kempingezni" (kivettünk egy házat egy kemping területén), kedden pedig megkapja a kedves kisbaba az első oltásait! 😰 Már napok óta mesélünk neki mindkét dologról; remélhetőleg az első nagyon jól fog elsülni, a második pedig nem viseli meg a kelleténél jobban.

5 megjegyzés:

 1. Nagyon boldog 2. hófordulót Daninak és nektek is! 😍

  Az első hónap szerintem amolyan "demo" verzió a babáknál, időbe telik, amíg valóban megérkeznek hozzánk ebbe a mozgalmas kinti világba.

  Jó kalandozást és kempingezést, várom az élménybeszámolót + természetesen sok-sok fotót is! 😘

  VálaszTörlés
 2. Jó kempingezést nektek! Sok oltás van? Több mint itthon? Én azt hiszem itthon már talán 2 oltással (ami nem két alkalom hanem több) több lett a kötelező oltások száma már ez alatt az 5 év alatt is hogy a kislányom megszületett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az otthoniakat nem tudom, itt nincs sok (és pl. BCG egyáltalán nincs, nemhogy nem kötelező, de nem is lehet beadatni szinte sehol egész Ny-Európában), itt tudsz utánaolvasni: https://www.expatica.com/lu/healthcare/healthcare-basics/vaccinations-in-luxembourg-68420/#children

   Törlés
  2. Igen ez a BCG érdekes dolog. De amit itt adnak az meg csak 1 éves korig véd. Nem is értem miért maradt meg a protokollban, mert sokan mérgesek rá. És van benne valami, a lányomnak még mindig (5 év) a BCG oltás körül gyakran kipattogzik a bőre (mint a kamaszkori kis pattanások olyan) tehát valami über durva reakciót indít el a szervezetben.

   Törlés
 3. Boldog új hónapot! :) ❤️

  VálaszTörlés