2020. szeptember 7., hétfő

az első külön töltött éjszaka

Tegnap kiköltöztünk a pontosan tízhetes Dani szobájából, vissza a saját emeleti hálószobánkba. Eredetileg nem terveztük ezt ennyire hamar meglépni, de kapott volna egy járókát/hempergőt, amiből ha a megfelelő méretet rendeltem volna, nem fért volna el a mi ágyunk a szobájában. Nem sikerült a megfelelő méretet rendelnem, de ez már csak akkor derült ki, amikor nekiálltunk volna összeszerelni... De addigra a költözést már lebonyolítottuk. (És rendeltem egy olyan izét a jó méretben.) Az ebéd utáni alvás volt az első, amit egyedül menedzselt a ded - olyankor én is aludni szoktam ugye -, és csak egy órát aludt a szokásos másfél-kettő helyett, úgyhogy picit aggódtam, hogy mi lesz éjszaka. Jóval korábban (19:30) sikerült este letenni, mint szoktuk (21-22:30 között), és egész gyorsan elaludt; és hogy az újonnan felfedezett ujjszopás vagy a frissen ráadott vadiúj hálózsák* vagy az egyedüllét tette-e, nem tudom, de KILENC ÉS FÉL órát aludt egyhuzamban, úgy, hogy én közben már fölkeltem, lejöttem megnézni, hogy tutibiztosan minden oké-e (fölöslegesen, van bébimonitor), vártam mellette állva, hogy fölébred-e, visszamentem, nem tudtam visszaaludni, lejöttem, lefejtem tejet (nem vagyok - egyelőre - ekkora éjszakai szünetre kalibrálva ugye), tovább vártam, aztán amikor elkezdte nyitogatni a szemét, kivettem, megetettem, kapott tiszta pelenkát - majd mindezek után aludt még három órát. Kész vagyok. Előbb kellett volna kiköltöznünk? 😂

Teljesen sötétben alszik amúgy, csak az előszobában kapcsoltam villanyt, amikor bementem hozzá, és az ajtónyíláson át szűrődött be pont ennyi fény :) 

*ezt muszáj reklámoznom, mert valami szuper anyaga van - 100% pamut, de nem erre gondolok -, szellős, de se nem túl vékony, se nem túl vastag, és eléggé nehéz (ezt nem tudom jobban leírni, de én is utálom, ha túl könnyű rajtam a takaró, még a legnagyobb kánikulában is, úgyhogy nem csodálkoznék, ha a fiam (!) örökölte volna ezt a becsípődésemet). Ő az. Még másfélszer olyan hosszú, mint Dani, de nem baj, az ágyban bőven elférnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése