2021. február 23., kedd

please remain seated and breathe normally

Meglehetősen turbulens napokat élünk. Dani egyszerre kezdett el kúszni, nyalta be az első vírusát (minden oké, csak egy nátha, de okozott pár álmatlan éjszakát) és áll(t) át a háromról két napközbeni alvásra. Ezzel párhuzamosan beírattuk bölcsibe, nagyon megnyugtatóan kerekedett le a sztori, legalábbis jelen állás szerint. Aztán majd meglátjuk, amikor el is kezdi (október végén)... Közben B. közvetlen kollégáinak 90%-át kirúgták, én fogytam újabb 5 kilót, és már csak két hónap a parental leave-emből. 17 fok van és hétágra süt a nap. Jöhetne már az az oltás... 

6 megjegyzés:

 1. Gratulálok a minusz 5kg-hez! Ez durva a B. munkahelyén. Próbáld meg kiélvezni az utolsó 2 hónapot, még jó hogy jön a tavasz!!

  VálaszTörlés
 2. 5 kiló az rohadt sok, ráadásul ilyen rövid idő alatt! Gratula.
  Teljes állásba mész vissza? Tudsz esetleg home office-ozni is?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, 8 órába megyek vissza, de vszleg túlnyomórészt vagy teljesen home office-ban leszek, de attól függ, mi lesz épp akkor a munkahelyi policy. Most azt hiszem, be _lehet_ menni, ha az ember be akar, egyeztetve a megfelelő kollégákkal. De április végéig még változhat.

   Törlés
  2. Számomra a korona egyik legnagyobb áldása a home office (nyilván vannak hátulütői), és leginkább az ebből adódó rugalmasság: gyerekek mellett ez eszméletlen jó. Spórolni lehet az utazási idővel vagy nem kell percre pontosan befejezni mindent és rohanni a gyerekekért, mert este is simán be lehet fejezni, amit kell. Napközben lehet orvosi időpontra menni, kimosni, bevásárolni, egy sétára kimenni, hiszen később is befejezheted a munkát.
   Ez a fajta rugalmasság hatalmas könnyebbség egy intézményesített gyerekkel.

   Törlés
  3. Igen, amikor Dani majd bölcsis stb. lesz, én is vszleg így fogom gondolni. De jelenleg arra vágyom inkább, hogy NE otthon legyek már végre egy kicsit :D

   Törlés