2021. március 2., kedd

túlélni

Most már egy éve tart ez a nyomorult járvány, elég volt. Ha igazán belegondolok, mi minden és ki mindenki hiányzik, valami olyan elemi vágyakozást és reménytelenséget érzek, mint talán még soha, úgyhogy nagyon igyekszem nem igazán belegondolni, és ha valaki utazós képet posztol, azt is gyorsan továbbgörgetni. Sose gondoltam volna, hogy egy homokos tengerpart vagy egy buja zöld dzsungel képe ilyen irigységet tud ébreszteni bennem - persze, mert a járvány előtt én voltam az, aki ilyeneket posztoltam. (Talán arra is jó lesz ez a vírus, hogy ezentúl jobban meggondolom, van-e értelme a becsekkolásaimnak azon kívül, hogy mások orra alá dörgölöm, hogy milyen fasza kis életem van.)
A túlélés ( = a mentális egészségem megőrzése) érdekében erőszakkal koncentrálok azokra a dolgokra, amikre van hatásom, illetve amikre nincs, de lehet nekik örülni. Néha nagyon nehéz, ilyenkor szünetet tartok az optimizmusomban és beengedem (vagy hát kiengedem) a fost, mert hiszek benne, hogy az az egészséges, ha az ember néha igenis dühöng. Ez most egy ilyen pillanat. Kurvára elegem van, hogy nem lehet tervezni, hogy nem tudunk sehova se menni, hogy a munkába való visszaállás csak annyit jelent, hogy pontosan ugyanabban a lakásban fogok minimum napi 6-7 órát a gép előtt ülni, ahol az elmúlt szűk egy évet is töltöttem, hogy nem láttam az apukámat és az öcsémet augusztus óta és nem láttam a barátnőimet tavaly február eleje óta. Ezekből egyforma mértékben van elegem, a sorrend senkit se tévesszen meg. Ja, és vannak a krónikus "elegeim", amik koronafüggetlenek, és legfőképpen az otthoni politikai döntésekkel vannak összefüggésben, meg az egész 2022-es választási kilátástalansággal.

Na. A következő posztban pedig jöhet akkor a napsütéses optimizmus.

8 megjegyzés:

 1. Sokan osztjuk az érzéseidet, kedves Vera! Kitartás, ha nehéz is olykor. Ezt próbálgatjuk minannyian...

  VálaszTörlés
 2. Teljesen egyetértek/átérzem! <3

  VálaszTörlés
 3. ❤️❤️❤️❤️❤️ nem marad ilyen a helyzet, jobb lesz! de átérzem én is, nagyon. ❤️

  VálaszTörlés
 4. Szerintem szuper hogy az utazásaidat dokumentáltad. Én soha életemben nem jutnék el Taiwanra pl. de a Németországi kirándulások beszámolói is szuperek voltak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamiért csak most láttam, hogy írtad ezt a kommentet, úgyhogy most tudtam csak kiengedni (más márciusi kommentekkel együtt).
   Nem a blogra gondoltam elsősorban, hanem a FB-ra, ahova csak egy-egy képet/szelfit teszek ki.

   Törlés
 5. Hű Vera, nagyon együttérzek Veled! ❤

  Minket a home office rész annyira nem ráz meg, mivel kb. 8 éve itthonról dolgozunk, így ezt szoktuk meg.
  Az viszont állatira idegesít, hogy nem lehet utazgatni, de még csak egy étterembe sem lehet beülni már tavaly óta, hogy szinte kihalt a belváros, nincs élet sehol, szemmel látható a nyomor egy újabb, mélységesebb szintje.
  Félelmetes állapotban van az emberek többsége mind mentálisan, mind anyagilag és szinte minden egyéb téren. És akkor az aktuális eü. helyzetet még nem is említettem.
  Szóval nekem is igencsak elegem van.

  Igazad van, ki kell néha dühöngeni magunkat, hogy helyet adhassunk a pozitívumoknak is.

  Várom a napsütéses posztodat! 🌞

  VálaszTörlés
 6. Quercus

  Meg sem lep, hogy kitántorgóként aggódsz az itthoni dolgokért, és a 2022-es választások kilátástalansága miatt.
  Bizony nagyon úgy néz ki, hogy ennek a progresszív talibán libernyák parízerkoalíciónak esélye sincs leváltani a patást, a zOrbánt.

  De legalább 2022 után is lesz miért aggódnod.

  VálaszTörlés
 7. Egyetértek! Mindennel!😥 Üdv Bécs mellől. MfG: Moni

  VálaszTörlés