2021. április 28., szerda

pont, ahogy elképzeltem

Dolgozó életem 2.0 harmadik napja: 6-kor ébresztett Dani, megetettem, utána átadtam az apukájának; megittam egy fél kávét és megettem egy fél banánt, hogy legyen bennem energia, aztán elindultam a reggeli napsütésben futni, közben nem esett annyira jól, pedig gyönyörű idő volt, minden szempontból ideális, és meg is döntöttem a rekordomat, betoltam 7 perc alá a kilométereimet (nem az összeset, de átlagosan), ilyen még sose volt :)), hazafele sétáltam egy km-t levezetésnek, mire hazaértem, a fiúk már elmentek sétálni, lezuhanyoztam, bejelentkeztem a vpn-re, láttam, hogy nincs új e-mail, úgyhogy megfőztem az ebédet (resztelt máj), közben elkezdtem egy (önkéntes) fordítást a TASZ-nak, aztán jött meló, azt intéztem, néha átnéztem az időközben hazaért Danihoz, hogy mit mókol (épp cukin próbál térdelni/mászni, meg felmászni a beépített szekrénybe), ebéd, utána aludtam egy bő félórát, aztán párhuzamosan dolgoztam és fejeztem be a fordítást. Még van 40 perc a munkaidőmből. Home office is the best office!


5 megjegyzés:

 1. Igen, szerintem is szuper, hogy így jött a helyzet, végre valami is van ebben a fakkovidban. Teljesen idilli és igazából családbarát konszept lehetne normál esetben is, hogy egyik szülő gyedezik, a másik meg dolgozik, de azért OTT van. Nem évekig persze, hanem ebben a kritikus bölcsibe megy a gyerek időszakig. Ez a szülőknek is sokkal jobb. Szóval kifogtátok a tutit, Dani abszolút tudta, mikor kell jönnie. :-)

  VálaszTörlés
 2. Jézus Máriam.en ma reggel 9 kor ültem le a gép elé és 3x álltam fel pár percre este 10 ig. Hat nem egy fajta szektorban dolgozunk. Nagyon nagyon irigykedem nem tudom letagadni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos nem fogok mindig ennyire ráérni, ha ez vigasztal. Egyrészt még megvan a helyettesem 3 hétig, másrészt változtak a feladataim és csak egy részükkel vagyok képben, a többiről jövő héten lesz útmutatás/betanítás.
   De az is igaz, hogy bármennyi munkám is lesz, a munkaidőm akkor is le fog járni 16:15-kor (hivatalosan 17-kor, de van ott 45 perc szoptatási eltáv, ami orvosi igazolás felmutatásával jár, napi 2*45 perc, amíg csak az ember szoptat, úgyhogy ennek köszönhetően kezdek is reggel csak 8:45-kor).
   Valóban nem ugyanabban a szektorban vagyunk, de én amikor a versenyszférában voltam se dolgoztam soha annyit, mint te, FElla, szóval sztem inkább a munkahelyen (és az országon? ezt nem tudom) múlik... Nálad a váltásra semmi esély? Embertelen, amit csináltatnak veled.

   Törlés
  2. a szoptatasi eltavot en is irigylem, ez tok jo! ❤️ a munkaterhelest illetoen minden extremitasban volt mar reszem az elmult tizensok evben, es csak remelem, hogy tudok majd egy viszonylag egeszseges egyensulyt kialakitani, amikor visszatertem (sok kisgyerekes reszmunkaidos kollegam szokott ejszakankent is dolgozni, es jelenleg azt erzem, ez nekem nem menne).

   Törlés
  3. Nem természetesen attól hogy neked is lesz majd több melód nekem nem lesz könnyebb. Nem vagyok a dögöljön meg a szomszéd tehene is típusú ember.
   Egyebkent az országon is múlik. Kanadaban olyan laza 9 órákat dolgoztam ebedidovel, el szaladgalas sál lombik miatti vizsgálatokra, 10 perces dumcsizasokkal itt ott a folyosón hogy ihaj.
   Magyarországon is csak olyan 2002-2004 óta van ez hogy kitapossak az ember belét és így is több százan jelentkeznek egy egy pozira.
   A szoptatási szünet meg tok korrekt dolog full respect az országoknak ebben is.
   De persze van miből...

   Törlés