2021. május 19., szerda

Kedves Naplóm!

A hétvége óta folyamatos alvásdeficitem van, tegnap este ilyenkor már ágyban voltam, valahogy most sokkal fáradtabb vagyok, mint a múlt héten. Lehet, hogy ez a borzasztó időjárás okozza, 5 perc napsütés, 5 perc zuhé egész nap, idegesítő nagyon, ráadásul épphogy 14-15 fok, ha van... Danit is megviseli, nyűgös az utóbbi napokban eléggé, pedig (ő bezzeg) szuperül alszik. Persze négy napig sülve-főve együtt voltunk, most meg megint mamahiány van napközben, főleg, hogy ezen héten két nap is bent voltam az egyetemen. 

Tegnap voltam úszni, másfél év kihagyás után. Időpontot kell foglalni előre, kétórás sávok vannak, nagy nehezen sikerült elcsípnem a 12-14-es sávot (#terhelésestámadás, nagyjából ötvenszer kellett frissítenem az oldalt, mire beengedett a rendszer), gondoltam, jó, majd tartok hosszú ebédszünetet. A maszkot magamon kellett tartani egészen a medencéig, csak közvetlenül a bemenetel előtt lehetett levenni, illetve a zuhany alatt átmenetileg. Hát nem tudom, próbáltatok már nagy nehezen felvett úszósapka alól maszkot levenni? Ugye, milyen jó mulatságnak hangzik? Végülis 40 percet úsztam és utána további 40 percig szárítottam a hajam (maszkban, of course). Asszem, inkább megvárom a pandémia végét a következő ilyen kalanddal. Amúgy az egyetemen is maszkban vagyok egész nap, egyáltalán nem zavar.

Ma volt kétórás tanszéki értekezlet, ez mindig kilúgozza az agyamat (nekem kell jegyzőkönyvezni); most legalább annyi könnyebbség volt, hogy nem kellett ebédet rendelni, megteríteni és utána mindent elpakolni, mert egyelőre a catering tilos az összes egyetemi rendezvényen. De így is fárasztó volt. Viszont emiatt sokan bent voltak ma (részben jelenléti volt az értekezlet, részben online), és mindenki tök cukin örült nekem, mondták, hogy milyen jó látni, jó, hogy visszajöttem, ki vagyok simulva és le vagyok fogyva. :D 

Aztán itthon a Megtáltosodott Kisfiú (aki mostanában halálosan cukin állandóan fiktív szöszöket nyújt át nekünk) egymás után két mérföldkövet is produkált:

támaszkodás nélkül ült, aztán fel is húzta magát állásba <3 

És aztán altatás után még megnéztem a Handmaid eheti epizódját, és szerintem most elég is volt a mai napból. Jóéjt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése