2016. október 8., szombat

kicsimmel aktívba'

Bocs', hogy eltűntem, tökre zajlik az élet, annyi kultúrprogramon veszünk részt, hogy annyi nincs is (sic!), sőt ma például a RestoDays keretében megyünk egy nagyon menő, majdnem-Michelin-csillagos étterembe vacsorázni (harmadáron), utána moziba a CinEast fesztivál keretében, utána holnap reggel Montenegróba egy hétre. :D 

Azt mindenképp el szeretném mondani, mielőtt megint eltűnök, hogy nagyon jól érzem magam a bőrömben, a munkahelyemen meg mindenhol, már nem akarok hazamenni és nem pánikolok amiatt, hogy A. (a főnököm) elmegy gyesre jövő pénteken és nem látjuk szeptemberig. Végülis nem az lett, amit írtam korábban, hogy én fogom helyettesíteni, hanem felvettek valakit kívülről, ami szerintem hülyeség volt, de mindegy, ők (= a menedzsment) tudják, de így az új lánynak elég nehéz dolga van, mert úgy kell koordinálnia a projektet (vagy egy részét), hogy az alap dolgokat nem tudja, mert azt a kvázi beosztottai csinálják és őt nem tanítjuk be rá, "mert úgyse kell" (idézet A.-tól). Szerintem nem lehet úgy átlátni valamit, hogy az ember nem a legalsó szintről halad a legfelső felé, ilyen piramisszerűen, de még egyszer mondom, ők tudják. Én mindenesetre segítettem neki eddig is és ezután is fogok (nyilván), de azért az a tüske bennem van, hogy miért nem engem neveztek ki erre a szűk egy évre. Na mindegy, jó lesz ez így is, mert gyakorlatilag ebben az új csapatban én vagyok ott a legrégebb óta (hét hónapja... :D), és így én tudom a legtöbbet a projektről, never mind a pozíció(t). És a csapat mindhárom másik tagja jófej, tanulékony, együttműködő, intelligens, szóval majd csak kitaláljuk, hogy legyen mindenkinek a legjobb.

Múlt hétvégén Mamerben meg Metzben voltunk koncerten, hétfőn nagyon jó volt a kóruspróba (imádom ezt a Requiemet, mondtam már?), csütörtökön megnéztük a CinEast nyitófilmjét, a Halál Szarajevóbant, mindkettőnknek tetszett - ez a fesztivál zseniális, annyi jó film van, szinte sajnálom, hogy egy hétig nem leszünk itt, de szerencsére 23-ig tart, úgyhogy amikor itt vagyunk, kimaxoljuk!, és akkor még nem beszéltem a további eventekről, koncertek, beszélgetések, kiállítások... -, aztán tegnap voltunk a Philharmonie-ban, ahol William Christie vezényelt a híres piros zoknijában (!), és ahogy az elején említettem, ma este megyünk vacsorázni, moziba (erre), és holnap nyaralni. Yay!

Ja, még a munkahelyemre visszatérve, az utóbbi három hétben azzal voltam - többek között - elfoglalva, hogy webinárokat tartottam szabadúszó fordítóinknak, összesen négyszer egy órát. Marha jól ment, és nagyon élveztem, hogy kicsit visszacsöppentem a tanár/tolmács szerepbe. (Tolmács: csak mert sok embernek kellett idegen nyelven beszélnem. :D) Remélhetőleg eredménye is lesz, de ha nem, akkor is érdemes volt, mert legalább tudom, hogy az ilyen jellegű feladatok testhezállóak csak igazán. Meg az tök jó volt, hogy kb. négy hete említette ezt A. először, abban a kontextusban, hogy, idézem, "Vera, szeretném, ha ezt Te csinálnád, jó?", én meg megcsináltam, szinte minden útmutatás nélkül, és A. nagyon elégedett volt vele (a négyből hármat hallgatott végig). :) 

Na, szóval ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor - megnéztem a határidőnaplómat - éppen én vettem részt fordítóprogramokról szóló képzésen a Bizottságnál, idén már én tartottam hasonlót angolul összesen vagy 150 fordítónak. #progress

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ez a kívülről jött főnökös sztori túlságosan ismerősen hangzik. :/ Viszont annak örülök, hogy jól érzed magad a bőrödben, és megtaláltad a számításodat! :) A montenegrói képek meghozták a kedvemet az utazáshoz. (Na jó, nem is, mert el sem múlt ebben a 11 napban, mióta itthon vagyok. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a vicc, hogy hétfő óta elég sokat rágódtam ezen az újfőnök-dolgon, de nem a féltékenység miatt, hanem mert irgalmatlan sok a munka, az új lány meg nincs eléggé képben ahhoz, hogy elég gyorsan es hatékonyan dolgozzon. De eldöntöttem, hogy én nem fogok panaszkodni senkinek (mármint felfelé), kivárom, mi lesz, és ha márciusban, az éves értékeléskor még mindig úgy érzem, hogy ezt érdemes felhozni, akkor majd megkérdezem a kettővel felettem levő főnökömet. Erre kedden behívott ez a kettővel felettem levő főnök, es mondta, hogy szeretné, ha "visszavenném" a projekt irányítását, és majd megbeszéli az új lánnyal, hogy legyenek dolgok, amiket inkább mégis én csináljak, ne ő. És hogy jövőre feljebb akar tolni egy pozícióval mindenképp. És azt is elmondta, hogy azért kívülről vettek fel valakit, mert olyasvalakit kerestek, akinek van menedzseri tapasztalata és kicsit idősebb is, mint mi. Ezekkel nem tudok és nem is lehet vitatkozni.

      Törlés