2020. január 19., vasárnap

2020

A terhesség egyik velejárója, hogy idénre nem tudok, tudunk úgy tervezni, ahogy szoktunk, utazásokat beütemezve. Kicsit van is emiatt kapuzárási pánikom (tudom, hogy az nem ez), mert május elejéig repülhetek csak, és ebbe a hátralevő kis időbe érzem azt, hogy egy egész év utazásait, pihenését kéne belesűrítenem (tudom, hogy ez nincs így). Meg hát nyilván valamennyire zavar, hogy nem lehet biztosan előre tudni, mikor fogok szülni, de igyekszem tudatosítani magamban, hogy ez már csak rosszabb lesz, ennél csak kevesebbet fogok később tudni a gyerekünk mindenféle húzásáról. :D

Fogadalmakról idén nem hiszem, hogy van értelme beszélni, a zöld háztartást amennyire lehet, a bébi mellett is nyilván igyekszünk majd tartani (és ha lehet, még tovább zöldíteni), a fogyással meg most talán nem stresszelném magam. Írhatnék olyanokat, hogy majd igyekszem jó anya lenni meg ilyesmi, de ez annyira nyilvánvaló, hogy minek külön leírni. Ki az, aki nem igyekszik? Meg ez amúgy se csak az idei évre vonatkozik...

2020-ra visszatérve, ha minden igaz, április végétől leszek gyesen. Itt az a rendszer, hogy a kiírt időpont előtt 8 héttel kezdődik a gyes (maternity leave) és a szülés után 12 hétig tart (tehát ha nagyjából időben születik a gyerek, akkor ez 5 hónap összesen), és utána még van 6 hónap szülői szabadság (parental leave). Azután még ki kell venni az idei évről maradt összes szabit egyben, ez nekem valószínűleg még kb. 4 hét lesz. Essen szó az apákról/partnerekről is: nekik a szülés után jár 10 apanap (paternity leave) és a gyerek hat éves koráig 6 hónap parental leave, amit ki lehet venni részletekben vagy egyben is, rész- vagy teljes időben (pl. 1 év félmunkaidő). A parental leave egyébként az anyának is ugyanezekkel a feltételekkel jár, és a két szülő akár egyszerre is kiveheti, de az egyiküknek kötelező közvetlenül a maternity leave után kivennie (ha csak egy szülő van a családban, akkor nem). Örökbefogadott gyereknél ugyanez, de a gyerek 12 éves koráig. A parental leave-et nem kell és nem is lehet fenntartani betegségekre, stb., arra vannak külön napok (sajnos nem túl sok). 
A maternity/paternity leave-re teljes fizetés jár, a parental leave-re kevesebb, de azért nem az éhhalál kategória. Ha már a mocskos anyagiakról van szó: van egy 1740 euró összegű egyszeri támogatás is, amit három részletben lehet igényelni és megkapni (orvosi vizsgálatokhoz / szüléshez kötötten). 
A szabira visszatérve, HA időben jön a bébi, akkor nagyjából jövő május elején mennék vissza dolgozni. 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ehhez a terhességhez rögös és hosszú, évekig tartó út vezetett, és nekem ezek a praktikus részletek segítenek abban, hogy elhiggyem, hogy jó vége lesz. Ezért is kapaszkodom számokba, konkrétumokba, objektív dolgokba. Amíg a gyerek nincs itt (vagy legalább nem érzem, hogy rugdos), nem tudok érzelmileg viszonyulni ehhez az egész helyzethez, azt hiszem, vagy hát valószínűleg arról van szó inkább, hogy nem merek. 

Ezt a posztot egyáltalán nem erről terveztem írni, de úgy látszik, így sikerült. Majd írok azért a 2020-as "magán" terveinkről is. :)

2 megjegyzés: