2020. október 1., csütörtök

elmúltötév

28-án volt öt éve, hogy Luxemburgban élek, és őszintén szólva nem nagyon áll szándékomban ezen változtatni a belátható jövőben. Tudom, hogy írtam róla korábban, hogy tervezünk Németországba költözni, hogy a Kisded már ott kezdje a bölcsit jövő szeptemberben, de ez mégse így lesz, mert a trieri bölcsik mind képtelenül korán, fél 5 körül zárnak (pénteken meg kb. 2-kor), luxemburgi munkahellyel ezt megoldani lehetetlen, márpedig sem az itteni munkahelyünket, sem a teljes állásunkat nem akarjuk feladni, ha/amíg nem muszáj. Úgyhogy egyelőre mindenképp maradunk. 
Asszem, igazán hálás lehetek a körülményeknek, az univerzumnak, meg saját magamnak, ahogy a dolgaimat intéz(t)em, mert 2015-ben valami ilyesmit válaszoltam volna, ha valaki megkérdezi, hol látom magam öt év múlva: pont itt, ahol most vagyok. 


2 megjegyzés:

 1. Wow hát igen. Nyugat-Európa némely része ma már csak ahol én is szívesen élnék (ha olyan képességeim lennének / olyan életkorban volnék). Kivéve persze milliárdosként, úgy Venezuela sem taszítana.
  A 2-kor bezáró bölcsi az mihez van igazítva...?
  Egyébként ti hogy tervezitek ha már bölcsis lesz, lesz már nagyszülő aki nyugdíjas lesz és odaköltözik hozzátok?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A német közigazgatásban dolgozókhoz, akik pénteken fél 2-ig dolgoznak. Állítólag.
   Isten ments, hogy bármelyik nagyszülő hozzánk költözzön, bármennyire is szeretjük mindhármukat :D Majd meglátjuk, hogy alakul; vszleg én át fogok menni hat órába dolgozni.

   Törlés