2020. október 27., kedd

sleep regression

Na jó, elismerem, mégiscsak van olyan, hogy egy baba nem alszik. Sőt, úgy tűnik, olyan is van, hogy már szuperjól alszik, aztán egyik napról a másikra elfelejti, hogyan kell 😂 Szóval az elmúlt hat és fél hét tényleg idilli volt, csodálatos, mesébe illő. Most meg nappal szenvedünk az altatással (4-5-ször 30-40 perc a max, és az is milyen áron: rajtam, evés közben elaludva 🙄), éjjel meg 3-5 óránként kelünk megint. És igen, tudom, a legtöbb csecsemő négyhónaposan MÉG így alszik és sose aludt jobban. De nálunk ez egyértelmű és elég radikális visszaesés, úgyhogy csak remélem, hogy egyszercsak visszaérünk a rendes kerékvágásba. A fiatalember ezzel párhuzamosan mintha ujjatszopni is elfelejtett volna, hetek óta először ma láttam, hogy pár másodpercre megint szabályos ujjszopást produkál (a babakocsiban, ébren), egyébként meg inkább csak rágja az összes ujját, a bal hüvelyket is beleértve. Ki érti a babákat? 🤷🏻‍♀️ 
Amúgy fejlődik, mint az atom (!), oldalra fekszik, nyúl mindenért, mindent megfog, mindent megfigyel, betesz a szájába, vigyorog, dörgöli a szemét, ha álmos (kár, hogy utána elaludni viszont nem akar), az ágyában is arrébbmászik állandóan (továbbra is háton), szóval kis- és nagymozgások mind haladnak előre. Legfőbb játékszere a keze, maga elé emeli, mozgatja az ujjait, követi a tekintetével, megfogja az egyikkel a másikat, és hát ez igazán praktikus, mert mindig ott van. Vállra véve gyönyörűen emeli és tartja a fejét és fürkészi a szobát - igazi leendő Gondnok: leltároz. A babakocsiban többször nyűgös, mint korábban, valószínűleg a kétszáz réteg ruha miatt, amik korlátozzák a mozgásban (persze ha aludna, nem zavarná... - a szerk.), meg mert egyre többször kell a feje fölé felhajtani a tetőt az időjárási viszonyok miatt. De a felfelé bámészkodás, különösen ha falevelek is vannak, és pláne, ha azokat fújja is a szél, na az még mindig nagyon bejön neki. Holnap négy hónapos. 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem tök természetes, beindult a mozgásfejlődés meg a fogzás. Biztos hogy ez minden jó alvó babát kibillent egy kicsit, reméljük megszokja. Mi ezzel együtt még a hozzátáplálást is beindítottuk anno 4 hónaposan aztán csodálkoztam hogy a gyerek nem alszik. Nálatok ilyen védőnői csekkolás ami kiidegeli z embert, nincsen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs, itt az utánkövetés a havonta esedékes gyerekorvosi vizsgálatokon kívül gyakorlatilag nem létezik.

      Törlés