2020. december 28., hétfő

féléves a kisfiunk

A hathónapos valahogy kevésbé hangzik sokkolónak. De hogy már az "év" szó szerepeljen a korában?! Felháborító, hogy ezek a mai fiatalok nem átallanak felnőni. 
A kis féléves továbbra is végtelenül cuki, nagyon hangos, amikor épp beszédes kedvében van, rikoltozik, vigyorog, énekel, nyálbuborékokat fúj, berreg, nyögdécsel, zümmög, gőgicsél, szóval nagyon kommunikatív. Mindennap előrukkol egy új mássalhangzóval, most épp a mmmmmm van soron. :D
A majdnem két héttel ezelőtti első igazi hasrafordulás után tartott egy hét szünetet, nehogy elkapasson minket, aztán pár napja igazán beindult a buli, most már, ha lerakom a földre a hátára, szinte azonnal átfordul. Néha sikerül magától visszafordulnia hátra, néha segíteni kell (ezt elég egyértelmű panaszos sírással szokta kérni), és pár percnél többet egyelőre nem tölt egyhuzamban hason, de mihelyt újra a hátán van és kicsit kipiheni tovább, átfordul újra, és így tovább. Tegnap tett három egész fordulatot a nappali padlóján teljesen egyedül, a kis guriga. 
Minden érdekli, nagyon figyel. Emberekre, tárgyakra egyaránt. Hosszasan elbabrál ugyanazzal a tárggyal (most épp egy összegombócozott pár zokni és egy puha-zörgős babakönyv a kedvencek, a lajhár kicsit kiesett a pikszisből, szegény), maga elé emeli, fogdossa, nézi, lobogtatja, leejti, felveszi újra, stb.
Már kóstolt almát, banánt, körtét, sárgarépát és sütőtököt. Egyelőre egy étkezés sincs kiváltva, de lassan haladunk efelé. Amúgy egy jó napon 5-6-szor szopik (éjszaka incl.), kb. négy és fél - öt órát elvan simán evés nélkül. Azt asszem írtam, hogy kint van (nyilván nem teljes egészében) a két alsó metszőfoga, két kis rizsszem. 
Az éjszakai alvása most egy ideje nagyjából egyforma: 8 és 9 között alszik el, 4 és 5 között ébred egyszer, aztán még visszaalszik 8-9-ig (ez a része változó, van, hogy csak 7- fél 8-ig). Napközben a babakocsiban alszik általában, 35 perctől bő másfél óráig terjedő időtartamokat, 3-4-szer. Az ujjszopást teljesen elfelejtette kb. háromhónapos korára, azóta anélkül alszik el, cumija sincs. Néha a mandzsettáját szopja. 
Nagyon szeretjük.

1 megjegyzés:

  1. Hogy megy az idő, örülök, hogy szépen fejlődik!. Nagyon jó baba, hogy ilyen jó az alvása. 😊

    VálaszTörlés