2017. december 15., péntek

itt vagyok

Hát eléggé el vagyok havazva mostanában, néha szó szerint is, már vagy három-négyszer havazott decemberben, de sajnos nem nagyon maradt meg.

Ezek a képek - stílszerűen - december 1-jén reggel készültek:
A tolmácsolás megvolt, elég felemás élmény volt, de összességében nagyon pozitív, és borzasztóan örülök, hogy egyáltalán volt mit (és pláne hol!) tolmácsolnom. Szakmai értelemben abszolút siker, nagyon jól ment, meg voltam lepődve, hogy két év kihagyás után ennyire megvannak még a mondatbefejező-hangsúlylevivő-helyzetbőlalegjobbatkihozó reflexeim. Szeretnék visszatérni valahogy ebbe a világba, egyelőre nem tudom, ez hogy és mikor lesz lehetséges, de a 2018-as terveim között szerepel, hogy ennek utánanézzek, eldöntsem, és ha akarok a SCIC-vizsgára menni, akkor felkészüljek és menjek.

Lina munkában, én megfigyelő-üzemmódban
Az állásjelentkezésekkel kapcsolatban egyelőre semmi előrelépés, viszont abbéli szándékomban, hogy innen el akarok menni, sajnos a legutóbbi posztom óta pár dolog még jobban megerősített, úgyhogy továbbra is keresgélek és jelentkezem, amire csak érdemes. 

Elkezdtem a vezetést, három alkalmon vagyok túl, holnap reggel megyek újra. A kérdés, ami az órákon a leggyakrabban felvetődik bennem, hogy minek kezdtem én ebbe bele?! :D Egyelőre az órákon görcsösen szorítom a kormányt és igazán próbálok mindenre (is) odafigyelni, és sokszor van sikerélményem, meg az egész helyzet érdekes és vonzó, de azért alapvetően mégiscsak baromira félek, illetve nem értem, miért nem automata váltós autón tanulok inkább vezetni, annyival könnyebb lenne az életem a kuplung nélkül... :P 

Holnap és holnapután karácsonyi koncert, őszintén szólva semmi hangulatom, se a koncerthez, se a karácsonyhoz (utóbbihoz mondjuk valószínűleg Tajvan miatt), de hátha majd a mai főpróba meghozza. 

Ezen kívül voltam otthon a hétvégén, nagyon jól sikerült, bár megint rohanósra, úgyhogy most megint töröm a fejem, hogy hogy lehetne ezt jól csinálni, hogy gyakran is tudjak menni, de ne is kelljen rohanni, és egyelőre arra jutottam, hogy ez lehetetlen. :P De még azért lehet, hogy adok a dolognak egy esélyt. 
Anyway, az otthoni hétvégém olyan jól sikerült ezúttal, hogy vasárnap este helyett hétfő délben értem csak vissza Luxiba. :P Ugyanis volt valami hóvihar errefelé vasárnap délelőtt (?), úgyhogy minden gép késett, törölték, stb., és az én, hivatalosan 18:55-kor induló gépem elvileg 21:40-kor szállt végül föl, de ezt nem tudtam meg azóta se, mert leleményesen és meglehetősen asszertíven átkéredzkedtem a (hivatalosan 14:45-kor induló) 19:10-es gépre (ami persze végül kb. 20:15-kor szállt fel), és így 21:45-kor már Frankfurtban is voltam, elrohantam a luxi gép kapujához, 57-re beestem, de már késő volt, befejezték a boardingot, úgyhogy kaptam hotelt meg egy jegyet a másnap reggel 10-es gépre. <3 Lufthansa <3 

Igyekszem még idén jelentkezni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése