2020. szeptember 21., hétfő

vége a gyesnek!?

Most, hogy Dani harmadik hete megbízhatóan átalussza az éjszakát, azt még el is tudnám képzelni, hogy újra szellemi munkát végezzek, sőt, egy kicsit hiányzik is. De hogy konkrétan visszamenjek napi nyolc-kilenc órát dolgozni?! Kizárt. Márpedig ma lenne az első munkanapom: a gyes (congé maternité) szülés utáni 12 hete tegnap lejárt. Mától szülői szabadságon (congé parental) vagyok március 19-ig (szép, jeles nap 🙄 #margaréta), és utána még lesz négy hét idénről megmaradt szabadság, amit egyben kiveszek, és így április 26-án, majdnem napra pontosan egy évvel azután, hogy eljöttem, megyek vissza dolgozni. Az egy évvel amúgy nincs bajom, sőt, csak kár és kicsit fölösleges is, hogy ebből az első kb. két hónap (a gyes terminus előtti 8 hete, ami nálunk 9 lett) arra az időszakra esik, amikor még nincs itt a gyerek. Legyen inkább egy év a gyerek egyéves koráig (vagy még inkább másfél év, a gyerek másféléves koráig 🤩), a szülés előtt meg, ha szükséges, a nőgyógyász írjon ki. 
Mindegy, ez van. Szerencsére a luxi rendszer annyiban nagyon családbarát, hogy a másik szülőnek is biztosítja ezt a hat hónap szülői szabadságot, ugyanúgy, mint az anyának. Nálunk így az lesz, hogy Dani jövő április végétől B-vel lesz itthon szeptemberig, amikor is bölcsibe megy - ha kap(unk) helyet, ugye... De ez már egy következő poszt lesz, amikor aktuálisabb lesz a téma.

1 megjegyzés:

  1. Szuper, hogy Dani átalussza az éjszakákat, nagyon jó baba! 😊😊 Érdekes a luxemburgi rendszer, de jó tervnek tűnik, amit írtál.

    VálaszTörlés