2021. március 11., csütörtök

el-vá-lasz-tás

A dolgok, amikre nem számítottam rovatba szeretném küldeni az alábbiakat. 
Dani most már napközben (nagyjából reggel 7 és este 7 között) nagyon ritkán szopik csak, és ha igen, akkor is inkább jelképesen. A reggeli és a vacsora anyatej. A tízórai, ebéd és uzsonna (illetve ezek közül kettő, mert általában nem eszik egy nap ötször) gyümölcs, babatejbegríz / babamüzli, pürék, még több gyümölcs (szintén püré formájában). És meglepve, de örömmel tapasztalom, hogy ezzel párhuzamosan kezd a köd oszladozni a fejemből, és egyre frissebbnek érzem magam szellemileg - az ótvar szar éjszakáink* ellenére. A reggeli és esti szopást legalább egyéves koráig nem tervezem kivezetni (hacsak ő nem jelzi, hogy elég volt); az éjszakaiakról le tudnék mondani, de úgy tűnik, most egy ilyen időszak van. Mindenesetre így, ahogy most vannak a napjaink, már kevésbé gondolok nyugtalanul a munkába való visszatérésre.


* A viszonylag (!) gyakori éjszakai ébredésekben a legnehezebb nem görcsösen keresni a kiváltó okot. Nyolc és fél hónap után igazán megtanulhattam volna már, hogy nincs mintázat, az ébredésnek számtalan oka lehet, amik firtatása helyett inkább érdemes nekem is aludni, amikor épp lehet. #coelho

2 megjegyzés:

 1. Igen én emlékszem egyszer azt fogalmaztam meg hogy írok egy olyan könyvet - az altató könyvek helyett - hogy a baba nemlvasanak 1000 oka.
  Ha dolgozol férjed fog éjjel felelni hozzá, vagy mi a terv?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sold! :D

   Meglátjuk. Most se csak én kelek, mivel nem kell mindig szoptatni Danit a visszaalváshoz szerencsére (csak végtelen ideig ringatni).

   Törlés