2021. március 28., vasárnap

kilenc hónapvalamelyik nap már elég meleg volt ahhoz,
hogy ki tudjunk menni a teraszra fölfedezni :)


Már egy hete véget ért a parental leave-em, és azóta rendes szabin vagyok, ez ugye a tavalyról maradt rengeteg napom - köszi, Covid, ez most nagyon jól jön. Komolyan nem hiszem el, hogy Dani már kilenc hónapos, és hogy egy hónap múlva ilyenkor már dolgozom újra. Most született csak!!!! Mit képzel az idő, hogy így rohan?????
A kisded nagyon cuki még mindig, négy foga van (a negyedik épphogy kibújt), állandóan dumál, vigyorog, minden érdekli, gyorskúszásban világbajnok. Néha kinyomja a fenekét és mintha próbálna mászni, de egyelőre a kúszás (lehetőleg boldog sikongatással kisérve) a bevált közlekedési mód. Egyáltalán nem bánom, minél tovább van a földön, annál jobb, ezeket a mozgásformákat most van ideje kimaxolni, pár hónap múlvától úgyis folyton talpon lesz. Mostanában óvatosan, a mutatóujjával ér először a dolgokhoz, és ha esetleg egy kis morzsa vagy kosz kerül az útjába, ami a padlón azért előfordul a legnagyobb odafigyelés mellett is, összecsippenti két ujjával és úgy vizsgálgatja, szóval gyönyörűen fejlődik a finommozgása is. Rengeteget mozog a földön, napi 6-7 órát legalább. Abban reménykedünk, hogy ahogy jön a jóidő, ezt át lehet tenni valahogy kintre (a teraszra vagy a parkba), a friss levegőn való mozgás lenne csak az igazi. Egyértelműen a használati tárgyak jobban érdeklik, mint a játékok, ez alól szinte az egyetlen kivétel a labda, amivel nagyon hosszan eljátszik, felemeli, ledobja a padlóra, nézi, ahogy pattog, elgurítja, utánamegy, da capo al fine. A nagyobb labdát, amit nem tud felemelni, csak elgurítja, nekilöki a falnak, szekrénynek, stb., és aztán egy csatakiáltással utánaveti magát. Általában kísérletezik mostanában a gravitációval: amit meg tud fogni egy kézben, azt felemeli majd leejti a padlóra többször egymás után. Imádja a konnektorokat (mind tele vakdugóval, természetesen). 
Napi háromszor eszik szilárdat (püréset), reggel-este szopik. Még mindig nem döntötte el, hogy napközben kétszer vagy háromszor szeretne-e aludni, nyilván nem erőltetjük egyik verziót se, és azért egyelőre többnyire háromszor alszik. Az éjszakák elég rosszak voltak az utóbbi hetekben - mára virradóra pont nagyon jól aludt -, egyszer mindenképp ébred mindenesetre. Kilenc és fél kiló, 73 cm (születésekor 3960 g, 50 cm volt). Kis vigyorgó sózsák. :)
#tmi Nekem meg ma jött meg először a szülés óta, szép szimbolikusan pont kilenc hónap után.

39 hetes terhesen vs 39 héttel szülés után, ugyanabban a sortban
 

2 megjegyzés:

  1. Wow nagyon sokat fogytal ügyes vagy. Inspiráló.

    VálaszTörlés
  2. Olyan kis gyúrnivaló, tényleg elképesztően gyorsan nő! 🤩

    VálaszTörlés