2021. május 21., péntek

hideg van, kérem az oltásomat, meh

Most már kezd elegem lenni ebből az időjárásból, oké, hogy májusi eső aranyat ér, de nem az van, hogy a pénz meg nem boldogít...? Még Luxihoz képest is extrém, ami hetek óta megy, ráadásul hideg is van, még mindig fűteni kell a gyerekszobában meg a fürdőben, és Danira ugyanazt az overált adjuk a sétákhoz (csak kevesebb réteg van alatta), mint két hónapja... brrr. 

legalább gyönyörűen kizöldült minden, végre

A másik, amiből elegem van, az oltásra való látszólag végtelen várakozás. Most megint enyhítettek itt is a korlátozásokon, és egyébként utálom, hogy ezt már meg se kell magyarázni, mindenki tudja, hogy a koronavírusról van szó, mert másról sincs bő egy éve, fszkivan. Korlátozások, oltás, maszk, távolságtartás, teszt, védettség - szavak, amiket korábban is gyakran használtunk, 2020. március óta mégis teljesen új értelmet nyertek. (Meg vannak ugye új szavak is, hagyjuk is.) Mindenesetre már hetek óta a "mi" csoportunkat oltják, ami az egészséges (!) 54-16 éveseket jelenti, nyilván ebben van a lakosság nagy része (ami mondjuk szerencse is), szóval jó lassan halad, napi 6-7000 oltást adnak be, B. mindennap csekkolja és jelenti (mondjuk nem tudom, ez miért jó, de mindenképp jobb, mint amikor tavaly márciusban az esetszámokat ellenőrizgettük ilyen megszállottan). Feliratkoztunk egy várólistára, amin azok vannak, akik a nap végén megmaradt oltóanyagot szívesen elfogadják és 20 percen belül oda tudnak érni a hat oltópont egyikére este fél 7 és 7 között. Sajnos Luxi ezt is olyan ügyesen csinálja, hogy április első három hetében összesen volt ÖT adag maradék vakcina, szóval nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy megcsörren a telefon. Hát majd csak lesz valami... 

Közben reménykedünk, hogy szeptembertől lehet kórusozni, kaptunk kórustagonként 5 gyorstesztet az államtól ♥, de persze az lenne az ideális, ha mire elkezdenénk a próbákat, mindenki legalábbis be lenne oltva (de a legeslegjobb az lenne, ha mindenki immunis is lenne). 

Csak hogy valami pozitívról is írjak; ismeritek a Vinted appot? Használt ruhákat lehet venni fillérekért, meg persze eladni is, a postaköltséget (ha van) a vevő állja. Nem tudom, otthon elérhető-e, valószínűleg nem is nagyon releváns, de itt nekem hiánypótló, mert a turkáló mint olyan nem létezik (Luxusburg). És például ezt a sárga ruhát túrtam 1, azaz egy euróért:

majd egyszer lesz tükörmosás is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése